Инструкции Серија Готвење Божиќ

0 INGREDIENTES • 8 PASOS
Cocción
-
Preparación
-
Dificultad
Fácil
Инструкции Серија Готвење Божиќ

Selecciona la cantidad de personas

1 - 2

Ingredientes

0 ingredientes
Añadir todo al carrito
    Instrucciones
    8 pasos
    1. 1
      Подгответе зеленчук: Измијте ги зелените лисја; Измијте ги и кора јаболка од салата во сегли и Турција на мали парчиња; Исечете го розмариот и финин магдонос. Книга Сè посебно во контејнерите на Foodsaver®.
    2. 2
      Направете винегрет за салата со маслиново масло, балсамичен оцет, сенф, мед и сол. Книга во контејнери за храна.
    3. 3
      Подгответе го пополнувањето на Турција: Измијте, корајте и исечете јаболка наменета за Турција, во мали коцки. Во сад додадете јаболка, леб рендан, подароци сецкани, 2 лажички рум и дехидрирани сливи. Добро се меша. Отворете ги градите со пресек без да ги одделите половините, пополнете со мешавината и невестата (врзете го). Потоа подгответе облекување со мед, сенф и Нарнаја. Награда Турција со облекување и резервирање во вакуум запечатени кеси FoodSaver® за печење на Божиќ.
    4. 4
      За Tacitas: Исечете ги малите печурки. Во тава со малку масло, соте на печурки, околу 5 минути. Откако ќе се подготви, се меша со рикот и крем сирење и се разбуди за да формираат тестенини. Книга во контејнери за храна за монтирање на Божиќниот ден.
    5. 5
      За сос: стави во тенџере плодовите на шумата заедно со половина од шеќер и сок од лимон. Кук прво над висока топлина, а потоа прогресивно пониско 20 минути. Промешајте повремено. Мора да има прилично весел конзистентност, а не густа како џем.
    6. 6
      За Pancota: ставете го желатин во лисја впива во ладна вода за 5 минути.
    7. 7
      Додека го ставате кремот со остатокот од шеќерот и суштината на ванилата. Гответе над висока висока топлина без запирање за отстранување. Кратко пред да почне да се вари од огнот и да додаде желатин во лисја или прав. Отстрани добро додека желатин не е целосно растворен.
    8. 8
      Истурање на Panacota во индивидуални чаши: ставете сос слој на дното на садот, потоа слој на Panacota, друг слој на сос и друг слој Panacota. Денот на Божиќ украсува со боровинки

    Información nutricional

    Por porción
    Ver todo
    Calorías Carbohidratos Proteínas Grasas
    - - - -
    Evalúa y comenta esta receta

      Etiquetas