Здраво ѕвончиња: lecheate слатка,

4 INGREDIENTES • 4 PASOS • 15 MINUTOS
Cocción
-
Preparación
15 min.
Dificultad
Fácil
Здраво ѕвончиња: lecheate слатка,

Selecciona la cantidad de personas

1 - 2

Ingredientes

4 ingredientes
Añadir todo al carrito
  • 1/2 кригла Кондензирано млеко
  • 200 грама Dulce де Leche
  • 1/2 ќе лажици Unflavored желатин
  • 25 грама Чоколадо покриеност
Instrucciones
4 pasos
  1. 1
    За ова ви треба електрична мешалка. Во сад се става целиот тегла со кондензирано млеко (ако тоа не е во фрижидер, ќе мора да го стави во фрижидер за околу 45 минути). Со голема брзина, победи околу 7 до 10 минути, додека не задебелена и остатоци означени во пресрет на тесто. Времето може да се разликуваат во согласност со миксер. Потоа додадете слатка млеко и победи повторно 1 минута, да се приклучи и.
  2. 2
    За да се подготви желатин, проверете прав со мала чаша, се покрива со малку ладна вода и добро промешајте. Потоа пополни сад до половина со вода што врие, мешајќи енергично да се избегне грутки формирање.
  3. 3
    Проверете желатин, кој поминува низ сито со сад со мешавина на слатко млеко и размахване за уште една минута за да се приклучи. Место на смесата во posillos и ладење од страна на најмалку 1 час.
  4. 4
    Рендано чоколадо да се стави на врвот. Вие исто така може да се стави валани наздравија бадеми. Или, пак, да се биде верен на меморијата, стави чоколадо слој на дното на posillos пред полнење со мешавина.

Información nutricional

Por porción
Ver todo
Calorías Carbohidratos Proteínas Grasas
356 69.5 7.1 7.5
Evalúa y comenta esta receta